jump to navigation

alte reactii la „Un geniu… martie 6, 2008

Posted by ioncioaia in Uncategorized.
trackback

http://www.bratescu.ro/?p=62#comment-201

Reclame

Comentarii»

1. Marius. - martie 6, 2008

Cred ca este normal sa mutam aici discutia.
Cam pe la 7 a ajuns numaratoarea. In box la 10 e gata.
Noi suntem multi si dvs. sunteti clar in dezavantaj. Incercati sa mai salvati ce se poate.
Va dau dreptate in unele lucruri spuse in primul articol, dar la fel trebuie sa accept si anumite lucruri surprinse de catre „diversi” in comment-uri. Ceea ce este ingrijorator. Pe langa faptul ca vom termina facultatea cu eticheta de „Moldoveni Prosti” pusa in frunte, acum mai avem parte si de un scandal intern. Nimic bun nu poate iesi de aici. Este frumos ce spuneti dvs. dar nu se poate realiza acum in Romania, ca orice geniu descris de istorie, si dvs. trebuie sa va asumati aceasta pozitie ca fiind un exclus al societatii. Va luptati cu morile de vant si fara sa va ganditi la urmari. Inca odata va rog GANDITI-VA LA STUDENTI si incercati sa incheiati aici. Cum ar fi afectata imaginea dvs. daca maine s-ar deshide o petitie on-line prin care studentii sa va ceara demisia? Si presupunem prin absurd ca se strang 150 de semnaturi? Ce se va mai alege atunci din unele intentii ale dvs. absolut laudabile? Ceea ce dvs. vreti, acesta curatienie in cadrul departamentului este o utopie, in jurul nostru nimic nu se petrece dupa regulile corecte scrise in carti.
Eu chiar am avut ce sa invat atat de la dvs. cat si de la domnul Condurache. Spun ca de la amandoi am incercat si reusit sa fur doar parti bune. Orice student ar trebui sa faca la fel. Ganditi-va si la faptul ca orice lucru construit in timp nu are nevoie decat de o secunda pentru a fi daramat.
Din cate stiu eu s-a achizitionat un servar nou pentru departament. Si acum anul III impreuna cu doamna Berneaga lucreaza la reconstructia site-ului departamentului, daca nu ma insel are loc o intreaga campanie de rebrenduire a DJSC. Cum a progresat departamentul in ultimii 3 ani? Pai sa vedem cati absolventi lucreaza in presa centrala, dar nu numai, cati sunt care activeaza in domeniul jurnalistic (si o fac destul de bine)? Cate premii s-au luat? Cate ore de munca au fost depuse pentru crearea noului laborator video?
Din nou inchei cu o intrebare? Denumiti dvs. cum vreti mediul (Romania), ce se petrece la noi acum, este unicat. Ce ar trebui sa cunoasca un absolvent de jurnalism, modul idealist de a practicare a meseriei sau sa poata fi instare sa castige o felie alba de paine folosindu-se de „coate si pumni”, dar cunoscand tainele unei tastaturi?

2. ioncioaia - martie 7, 2008

Draga Marius,
Am mai avut aceasta discutie. Reluam totul de la zero si asta nu-mi place. Credeti ca nu ma gindesc la studenti? Ce va face sa credeti asta? Credeti-ma, am mai auzit de o mie de ori asemenea argumente si nu numai in legatura cu departamentul. Ori de cite ori ai o opinie critica fata de ce se intimpla in jurul tau ti se aduce acest argument.Inteleg ca sinteti un coleg de-al meu si nu din grupul celor „322” din departament, care m-ar spinzura pentru opiniile mele, deci,aparent, mai deschis, de ce atunci nu veniti sa discutam direct, daca nu va place aceasta cale? Sint in biroul meu ca de obicei toata ziua. Am primit un ceai foarte bun. Daca aveti ceva sa-mi spuneti, as fi tare curios sa va stiu pozitia.

3. andra - martie 7, 2008

S-a intrebat cineva de ce in acest scandal in care, teoretic, sint doi protagonisti a fost lansata la atac o singura sabie?
Cred ca raspunsul e urmatorul: cel acuzat e un domn in adevaratul sens al cuvintului, „nu spala rufele” de la departamentul de jurnalism in public, nu raspunde la provocari, nu lupta cu persoane care nu sint de „calibrul” sau.
Ca sa rezolvam problema asta artificiala am putea face urmatoarea socoteala: citi dintre jurnalistii formati la scoala din Iasi din 1991 pina astazi sint „descoperiti” ori „lansati” de domnul Condurache si citi de domnul Ioncioaia.
Daca avem imaginea asta, chiar ca restul e doar scandal ieftin.
Nu inteleg insa ce l-a determinat pe prof. Ioncioaia sa declanseze scandalul asta acum? Nemultumiri dupa alegeri?
Sinteti tinar. Daca meritati, cu siguranta va veni si vremea dumneavoastra la sefia Departamentului.

4. Celui cu "domnul" - martie 7, 2008

Spui ca Daniel Condurache e un „domn”. Un „domn” nu se cunoaste neaparat dupa maniere, ci dupa caracter. Un „domn” nu colaboreaza cu Securitatea, draga Andra. Se comporta acum asa cum turna studentii la baietii cu ochi albastri: zambind. De fapt, e aceeasi parsivenie. Este incapabil sa-si argumenteze public pozitia si scoate la inaintare amatori sau zelatori.
Cine-l stie bine….

5. Corina - martie 7, 2008

Domnule profesor,
mi-a luat jumatate de zi sa citesc tot ce a aparut pe intenet despre aceasta poveste. Sunt de acord cu ambele parti si adevarul e undeva la mijloc. Poate ca noi studentii nu ar trebui sa ne amestecam in toata aceasta discutie insa noi avem cel mai mult de suferit. Tot ce s-a spus (dupa parerea mea) din partea absolventilor de jurnalism si actualilor studenti este oarecum adevarat.Totusi, v-ati gandit de ce studentii din ultimul an se autocenzureaza folosind nume fictive la comentarii? Vorbind ca intre colegi, ne-am gandit sa nu avem probleme la licenta din partea dumneavoastra. Niciodata sa nu credeti ca scoala asta ne-a invatat sa ne ascundem opiniile, insa dupa notele pe care le-am avut la dumneavoastra ne temem pentru licenta. Chiar daca il iubim mai mult pe domnul Condurache nu inseamna ca pe dumneavoastra nu va respectam. Vreau ca, dupa munca depusa de ambele parti, rezultatul sa fie cel scontat, adica fiecare sa isi gaseasca un loc cat mai bun pe piata muncii. Am vazut ca se poate, pentru ca in acesti ani am invatat foarte multe lucruri folositoare atat de la dumneavoastra cat si de la celelalte cadre didactice. Ar fi bine daca totul s-ar termina cu o strangere de maini. Dumnezeu sa ne ajute!

6. Civicus - martie 8, 2008

D-na/D-ra Andra, Probabil stiti ca in Departamentul de Jurnalistica exista mai multe cadre didactice, unele avand lucrari pe domeniu, altele nu. D-l Condurache are un CV de inginer, in vreme ce d-l Ioncioia are un CV de scholar in ceea ce candva numeam „umanioare”. Sa nu ma intelegeti gresi, am tot respectul pentru ingineri, fara de care nici o societate moderna din punct de vedere tehnologic nu ar fi posibila. Numai ca aici avem un caz clasic de impostura. Desi d-l Condurache nu are nici o lucrare macar pe domeniul presei sau al „umanioarelor” in general, totusi se pretinde „profesor”. A dat domnia sa vreun examen in acest sens? Pentru ca titlul de profesor universitar se obtine in urma unui concurs, fie si formal (cum, din pacate, se intampla frecvent in Romania)? Eu stiu ca nu. Iar daca nu, atunci avem de-a face cu un caz flagrant de impostura, poate chiar de domeniul penalului. In schimb, d-l Condurache este „profesor” in trasul sforilor in Universitatea Cuza, fiind parte a unei „gasti” create aici sub indrumarea fostului rector. O stiti foarte bine, asa cum o stiu ei eu. Acesta este „calibrul” real al d-lui Condurache. Si stiti de ce nu raspunde direct d-l Condurache? Pentru ca nu este capabil sa o faca intr-o forma comprehensibila si mai ales pentru ca are in jur destule persoane care sa-i poarte luptele, fie ca o fac din buna credinta, dar fara a cunoaste toate faptele, fie ca o fac din interes, un interes vecin cu ticalosia.

7. black - martie 8, 2008

Ideea ca dl. Condurache ar putea raspunde ma umble de veselie! Ce sa raspunda? Lucrurile sint limpezi! De ce sa raspunda? Pai, are o armata intreaga de trepadusi care ii fac treaba! Cum sa raspunda? Ar trebui sa fie in stare sa articuleze propozitii cu sens, in mult e dulece si frumoasa! Iar aiasta nu se poate, Majestate!

8. carla - martie 14, 2008

Domnule Ioncioaia,
Va scriu in caliate de om si de fost student. Va consider un jurnalist desavirsit, imi place mult cum scrieti si mereu mi-ati raspuns respectos si promt la orice nelamurire am avut ca student. Dl. Condurache nu face asta, nu raspunde la mail-uri, te ia tot timpul peste picior. Este adevarat ca la orele dumnealui am mers mereu mai relaxata, pentru ca niciodata nu a cerut mai mult de la noi. Sinteti un profesor bun, dar mi-ar fi placut (si cred ca in acest moment multi studenti sint de aceeasi parere) sa aveti o relatie MULT mai apropiata cu studentii d-voastra pentru ca aveti ce sa ii invatati. Cit am fost studenta, va spun sincer ca nu ati fost tocmai preferatul meu, pentru ca studentii vad altfel tipul de profesor. Cel ideal e acela care nu vine la ore si care pune note mari fara prea mult efort. Gestul d-vostra de a publica un articol polemic il respect si imi cer scuze in numele tuturor pentru insultele care vi s-au adus. Sint niste copii subiectivi. Cit despre d-ul Condurache… dumnealui este un om si un inginer bun, creeaza valori prin experienta lui de viata, le insufla tupeu, dar nu talent jurnalistic. Sa facem diferenta. Tin sa precizez „celor multi” ca la d-ul Ioncioaia am avut note de 7 si 8, pe cind la d-ul Condurache… mereu 10.
Respect ambilor domni profesori!

Carla


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: